Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mi a Nisi Masa?

A NISI MASA egy 19 országban működő fiatal filmesekből álló hálozat, amely havi rendszerességgel szervez workshopokat, konferenciákat Európa szerte.

Nisimazine - a havilap

2007.12.10. 01:13 | hasitottfa | Szólj hozzá!

Címkék: mozi európa törökország daazo nisimazine

Az előzőekben foglalkoztunk a Nisi Masa eseményekhez kötődő magazinjával. Nos, a Nisimazine havilapként is funkcionál, s a napokban került fel a netre a decemberi szám.

Mielőtt azonban ennek ismertetésébe fognánk, hadd büszkélkedjünk kicsit! Az októberi kiadás - amely az európai rövidfilm helyzetét járta körül - legtöbbet a magyarokkal foglalkozott, azon belül is az egy ideje már újjáalakuló CrasTibivel, amit lassan tényleg inkább Nisi Masa Hungary-nak kell neveznünk, de erről részletesebben egy későbbi postban írunk. Az októberi szám továbbá a nagy sikerrel zárult workshopunkról, a Budapest Squares-ről is beszámolt, ami a szervezet vezetője, Matthieu Darras szerint a Nisi Masa történetének legnagyszerűbb eseménye volt, már ami a pozitív visszajelzések számát illeti. És ami hab a tortán, hogy a szívünknek oly kedves Daazo (ha még van, aki nem tudná, a forradalmi rövidfilmes megosztó site-ról van szó, ami egy ideje a Nisi Masa-filmek hivatalos forgalmazója egyben) is részletes bemutatásra került.

A decemberi szám címe: Vita a moziról, s az egész - mintegy folytatva az elmúlt pár hét Nisimazine-jait - a torinói fesztivál köré épül, de egyben kitekintést ad az elmúlt pár év Nisi Masa workshopjaira, amiken szóba került az európai filmgyártás helyzete. Volt ilyen tavaly, Párizsban a Nisi Masa szülinapon, februárban Bukarestben és persze Kars-ban, egy hónappal ezelőtt. A kars-i esemény nagyobb terjedelmet kap, hiszen ott rendezték a zsűri-találkozót, meg az Orhan Pamuk Nobel-díjas író előtt tisztelgő Snow workshopot. (Az író ismerői bizonyára már kitalálták, hogy a című regény került a középpontba, abból kellett ugyanis filmet készíteniük a résztvevőknek - mindenfajta megkötés nélkül.) Volt magyar résztvevői is: Simonyi Balázs, akinek filmje - a többivel együtt - rövidesen látható lesz a Daazo-n. S ha már ennyi szó esett a törökökről, a Nisimazine ezúttal a törökországi tagszervezetet mutatja be, köztük a szívünknek oly kedves Esra Demirkant, aki egyben a NM Board jelenlegi elnöke is.

Jó szórakozást, letölthető pdf itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://nisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr97258624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása