Naptár

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Mi a Nisi Masa?

A NISI MASA egy 19 országban működő fiatal filmesekből álló hálozat, amely havi rendszerességgel szervez workshopokat, konferenciákat Európa szerte.

Forgass filmet a malmöi gyerekfilm fesztiválon!

2010.12.31. 12:41 | hideinit | Szólj hozzá!

Címkék: pályázat malmö sweden workshop masa nisi

A Nisi Masa Sweden pályázatot hirdet 18 és 30 év közötti fiatal filmrendezők, operatőrök és vágók számára.

A pályázat témája a malmöi BUFF nemzetközi gyermek és ifjúsági filmes fesztivál alatt megrendezendő öt napos workshopon való részvétel.

A szervezők 10 külföldi pályázót választanak majd ki, akik együtt dolgozhatnak svéd kollégáikkal.

Jelentkezési határidő: 2011. január 14.

 

Részletek az alábbi oldalon találhatók: https://sites.google.com/a/nisimasa.se/young-pictures-from-malmo/

 

POLYGLOT videó pályázat

2010.12.20. 17:04 | hideinit | Szólj hozzá!

Címkék: turku polyglot

 

2011. január 5-ig lehet elküldeni a munkákat a a Nisi Masa Polyglot elnevezésű online videópályázatra.

A filmek maximum 5 perc hosszúságúak lehetnek.A pályaműveket két kategóriában lehet nevezni:

-Videóportré ( dokumentumfilm):Az én többnyelvűségem

-Videóvers (fikciós): A nyelv, amelyen álmodom.

A beküldött alkotásokra január 5-től online lehet szavazni. A 18 legjobb munkát a zsűri döntése és a közönségszavazatok alapján választják ki. A 18 rendező részvételt nyer a “Cine-Boat” dokumentumfilmes workshopra, ahol két héten át Turku szigetvilágát beutazva alkothat. 

 A verseny részletes leírása, és a workshop tartalma itt olvasható. 

 

 

 

Két magyar forgatókönyv a European Short Pitch-en

2010.12.20. 16:07 | hideinit | Szólj hozzá!

Nagy V. Gergő Dupla csilis burger  és Csicskár Dávid Dzsoni című kisjátékfilm forgatókönyveis bejutott a 2010-es Nisi Masa idei forgatókönyvíró pályázatának döntőjébe. A magyar zsűri Ruttkay Zsófia elnökletével 30 forgatókönyvből választotta ki a két legjobb írást. A pályázatot a Nisi Masa hálózatán belül 23 európai országban hirdették meg. A döntőbe végül 25 szerzőt választott ki a nemzetközi zsűri, akik részt vehetnek a European Short Pitch fórumon.

 

Az esemény két részből áll. Elsőként az írók a januárban a franciaországi írórezidencián, Moulin d'Andé-ban megrendezésre kerülő workshopon tutorok segítségével fejleszthetik történeteiket. Ezt követően pedig a strassbourgi  pitching fórumon mintegy harminc európai producer előtt mutathatják be műveiket a koprodukciós megvalósulás reményében. Csicskár Dávid  idén kezdte meg mesterképzését az ELTE filmtudományi tanszékén, Nagy V. Gergő a Színház és Filmművészeti Egyetem forgatókönyvíró szakos hallgatója.

A Nisi Masa által szervezett European Short Pitch az egyetlen esemény Európában, mely rövidfilmes forgatókönyvek fejlesztésével foglalkozik. A Filmjus a döntőbe jutott szerzők részvételi díját 500 euróval támogatja.

 

 

 

Nisi Masa forgatókönyvíró pályázat 2010

2010.06.25. 00:25 | hideinit | 2 komment

A Nisi Masa nemzetközi ifjúsági szervezet idén is meghirdeti rövidfilmes forgatókönyvíró pályázatát 18-28 év közötti fiatalok számára.
Idén-az eddigi évek pályázataitól eltérően- a forgatókönyv témáját nem köti meg a szervezet, szabad tematikában lehet nevezni.
A verseny 23 országban (Albánia,
Ausztria, Bulgária, Horvátország, Csehország, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Magyarország, Olaszország, Koszovó, Luxemburg, Makedónia, Hollandia, Portugália, Románia, Oroszország, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Törökország) kerül meghirdetésre, minden ország képviselőcsoportjához csak az adott ország állampolgárságával rendelkezők pályázhatnak.

A pályázaton csak eredeti forgatókönyvek vehetnek részt. A művet magyar, illetve angol nyelven is be lehet nyújtani. Terjedelme nem haladhatja meg a 20000 karaktert.
(Körülbelül 10-20 perc közötti vetítési idejű filmterveket várunk)

A pályázat leadási határideje: 2010. július 31.

Az országos zsűri a három legjobb írásokat juttatja tovább a nemzetközi bírálócsapathoz, akik végül kiválasztják az összes országból beérkezett pályázatok közül a legjobb 25 művet. A legjobb 25 forgatókönyv írójának nyereménye a European Short Pitch projekten való részvételi lehetőség.

A magyar országos zsűri
Ruttkay Zsófia, forgatókönyvíró
( a zsűri elnöke)
Alföldi Nóra,  filmkritikus
Harmi Gábor, az SZFE forgatókönyvíró szakos hallgatója


A European Short Pitch két rendezvényből álló forgatókönyvfejlesztő kurzus, melynek első fele a 2011. január 10-15. között a franciaországi 
Moulin d’Andé-Céci-ban  (íróknak fenntartott rezidencia) lezajló workshop, ahol a résztvevők professzionális szkriptdoktorokkal fejleszthetik tovább tervüket. Az elkészült forgatókönyveket márciusban mutathatják be neves producerek előtt.

A European Short Pitch részvételi díja 500 euro, mely összeget a magyar döntős számára a FilmJus biztosítja. A szervezet támogatását ezúton is köszönjük.

A szállás és a workshopokon való egyébk öltségeket a Nisi Masa szervezete állja.

Az elkészült forgatókönyvet és a kitöltött pályázati űrlapot postai úton az alábbi címre kell eljuttatni 2010 július 31-ig:Budapest, 1133 Hegedűs Gyula utca 63.

A forgatókönyvet rtf formátumban a crastibi@gmail.com címre is kérjük elküldeni.

Az országos zsűrinek legkésőbb 2010. szeptember 5-én kell meghozni döntését.

A pályázattal kapcsolatban a crastibi@gmail.com e-mail címen lehet érdeklődni.

A pályázat teljes kiírása, a European Short Pitch tájékoztatója, és a jelentkezési lap itt érhető el.
https://sites.google.com/site/rulescallforscript2010/european-short-pitch-call-for-script-2010

TABU - Rövid Film Forgatókönyvíró Pályázat

2009.05.28. 17:38 | frenkslogan | 2 komment

A Nisi Masa, nemzetközi fiatal-filmes szervezet által idén 8. alkalommal megrendezésre kerülő forgatókönyv pályázat témája: Tabu. A pályamunkák beküldési határideje 2009. július 31.

A nevezés minden olyan 18 és 28 év közötti fiatal számára nyitott, akik a pályázatban résztvevő országok valamelyikében laknak. (A résztvevő országok listája a részletes pályázati szabályzatban olvasható.) Egy jelentkező egy forgatókönyvvel pályázhat, amely terejedelme nem haladhatja meg a 20 000 karaktert. A forgatókönyvet a résztvevő országok bármely nyelvén be lehet nyújtani. A forgatókönyv megírásánál figyelembe kell venni a ScreenWriting Guidlines dokumentum formátumra vonatkozó iránymutatásait.

A verseny 12 nyertes forgatókönyvírója meghívást kap a European Script and Pitch forgatókönyvfejlesztő workshopra, amelyet 2010 áprilisában, Franciaországban kerül megszervezésre. A workshop keretén belüli "pitching" kíváló lehetőséget nyújt arra, hogy a nyertes pályázók neves producerek, forgalmazók előtt mutassák be munkáikat, esetleg filmtámogatási lehetőséghez jussanak.

A hiánytalanul kitöltött jelentkezési lapot és a forgatókönyvet (.rtf) 2009 Július 31-ig a crastibi@gmail.com email címre kell elküldeni. A pályázat részletes szabályzatával ellentétben a magyar pályázóknak postai úton NEM kell benyújtaniuk munkájukat.

A jelentkezési lap és további dokumentumok a www.nisimasa-scriptcontest.eu oldalon érhetőek el.

A pályázat eredménye

2008.09.05. 10:09 | frenkslogan | 1 komment

Az idén beérkezett több mint 30 munka között rengeteg igényes írást talált a zsűri, éppen ezért rendkívül nehéz volt kiválasztani azt a két forgatókönyvet, amelyek továbbjutnak a nemzetközi zsűri elé. Az elbírálás során különös figyelemmel voltunk a történet eredetiségére, a filmes/vizuális gondolkodásmód fellelhetőségére csakúgy, mint a kiírt téma kiaknázására.  A magyar fordulót végül

Nagy Bianka: Rongybabák,
Szőcs Petra: Atropin

című forgatókönyvei nyerték. Gratulálunk!

A két továbbjutó forgatókönyvet idén novemberben értékeli a nemzetközi zsűri. A legjobb 12 könyv írója meghívást kap a Clermont-Ferrandi rövidfilm fesztivál keretén belül szervezett workshopra és pitch fórumra. 

Lezarult a nevezes

2008.08.01. 13:09 | frenkslogan | Szólj hozzá!

Lezarult a nevezes az idei, 7. Europai rovidfilm-forgatokonyv palyazaton. A gyoztes, vagyis a nemzetkozi zsurihez tovabbjuto magyar forgatokonyv nyerteserol legkorabban augusztus vegen-szeptember elejen tajekoztatunk.

A magyar zsuri tagjai:

Aprily Zoltan (Nisi Masa HUN, DAAZO.com)
Deak Daniel (Nisi Masa HUN, DAAZO.com)
Lovas Balazs (Fade In Script Consulting)
Palfi Gyorgy (MADZAG Filmegylet, Taxidermia)

A forgatokonyveket nev nelkul biraljuk. A tovabbjuto forgatokonyv iroja lehetoseget kap, hogy reszt vegyen a jovo februari, clermont-ferrandi rovidfilm fesztival egisze alatt megrendezesre kerulo workshopon es pitch forumon.

7. európai rövidfilm forgatókönyv pályázat

2008.05.06. 11:02 | frenkslogan | 1 komment

Címkék: film díjak pályázat európa fiatalok script forgatókönyv

A Nisi Masa Network a Nisi Masa Magyarország közreműködésével rövidfilm forgatókönyv pályázatot hirdet idén 7. alkalommal. Az idei kiírás témája "Escape" (szökés, vészkijárat). A pályázatra 18 és 28 év közötti fiatalok jelentkezhetnek. A forgatókönyv hossza nem haladhatja meg a 20000 karaktert. A pályamű megírásakor figyelembe kell venni a a Nisi Masa honlapján megtalálható forgatókönyv-formátumra vonatkozó útmutatót.

Egy pályázó csak egy forgatókönyvvel indulhat.

A forgatókönyvek a pályázatban résztvevő valamennyi ország nyelvén benyújthatóak.

A magyar nyelven írt forgatókönyvvel jelentkezőknek a hiánytalanul kitöltött jelentkezési lapot, illetve a forgatókönyv .rtf formátumban lementett változatát el kell küldeniük a crastibi@gmail.com email címre!

Az első három helyezett forgatókönyvet az alkotók a Nisi Masa segítségével megvalósíthatják, míg az első 12 helyezett forgatókönyv írói résztvehetnek egy 2009 januárjában szervezett franciaországi forgatókönyvírói workshopon, ahol neves producerek előtt próbálhatják meg "eladni" (pitch) munkájukat.

A jelentkezés feltételeiről részletes információk és szabályzat itt található:
http://www.nisimasa-scriptcontest.eu/

A jelentkezési határidő 2008. július 31.

A pályázat támogatói a Daazo.com - European Shortfilms! és a Canon.

Workshop Jafar Panahi-val!

2008.03.10. 11:43 | frenkslogan | Szólj hozzá!

Címkék: workshop call jafar panahi apllication

NEW PICTURES OF THE OLD WORLD 

WORKSHOP 

IN TRENCIANSKE TEPLICE, SLOVAKIA

We are very pleased to annouce this co-operation and call for applicants. We are looking for 8 participants from Poland, Hungary, Austria and Czech republic , two from each country. 

In the workshop, the participants will find the inspiration for their films from the old Slovak classic by Dusan Hanak – Pictures of the Old World (Obrazy stareho sveta), 1972 (DVD of the film will be provided for partcipants in advance). The director Hanak supports the idea and is hoping to be present at the festival. The workshop will be lead by the famous Iranian director Mr Jafar Panahi (to be confirmed). 

The participants will be provided with accommodation, food and travel expenses by Artfilm IFF. The participants should arrive at least three days before the start of the festival. There will be 4 groups formed, each group of three people and in each there will be 1 Slovak participant.  

To participate in this workshop, it is important that you will be able to bring your own camera and editing equipment  There should be three professions represented in each group : director, cameraman and soundman/editor. 

The workshops will culminate with the screening ceremony of the films by the participants and will be followed by the screening of the original Pictures of the Old World.  
 

DEADLINE for applications : Monday 31st March 2008

for more information please contact: crastibi@gmail.com

Publikálj a Nisimazine-ba!

2007.12.18. 16:28 | hasitottfa | Szólj hozzá!

Címkék: dvd felhívás jelentkezés helsinki nisimazine publikáció dokufilmek

A már emlegetett Nisimazine januári számának szerkesztői várják azon elszánt fiatalok jelentkezését, akik szívesen írnának angolul cikket a DocPoint elnevezésű dokfilmes fesztiválról, amit januárban rendeznek.

A jelentkezők megtekintő-dvd-t kapnak, további jutalomként - az európai hírnév mellett - Nisi Masa dvd-gyűjteményt ajánl fel a szervezet.

Jelentkezés a crastibi@gmail.com címen!

Nisimazine - a havilap

2007.12.10. 01:13 | hasitottfa | Szólj hozzá!

Címkék: mozi európa törökország daazo nisimazine

Az előzőekben foglalkoztunk a Nisi Masa eseményekhez kötődő magazinjával. Nos, a Nisimazine havilapként is funkcionál, s a napokban került fel a netre a decemberi szám.

Mielőtt azonban ennek ismertetésébe fognánk, hadd büszkélkedjünk kicsit! Az októberi kiadás - amely az európai rövidfilm helyzetét járta körül - legtöbbet a magyarokkal foglalkozott, azon belül is az egy ideje már újjáalakuló CrasTibivel, amit lassan tényleg inkább Nisi Masa Hungary-nak kell neveznünk, de erről részletesebben egy későbbi postban írunk. Az októberi szám továbbá a nagy sikerrel zárult workshopunkról, a Budapest Squares-ről is beszámolt, ami a szervezet vezetője, Matthieu Darras szerint a Nisi Masa történetének legnagyszerűbb eseménye volt, már ami a pozitív visszajelzések számát illeti. És ami hab a tortán, hogy a szívünknek oly kedves Daazo (ha még van, aki nem tudná, a forradalmi rövidfilmes megosztó site-ról van szó, ami egy ideje a Nisi Masa-filmek hivatalos forgalmazója egyben) is részletes bemutatásra került.

A decemberi szám címe: Vita a moziról, s az egész - mintegy folytatva az elmúlt pár hét Nisimazine-jait - a torinói fesztivál köré épül, de egyben kitekintést ad az elmúlt pár év Nisi Masa workshopjaira, amiken szóba került az európai filmgyártás helyzete. Volt ilyen tavaly, Párizsban a Nisi Masa szülinapon, februárban Bukarestben és persze Kars-ban, egy hónappal ezelőtt. A kars-i esemény nagyobb terjedelmet kap, hiszen ott rendezték a zsűri-találkozót, meg az Orhan Pamuk Nobel-díjas író előtt tisztelgő Snow workshopot. (Az író ismerői bizonyára már kitalálták, hogy a című regény került a középpontba, abból kellett ugyanis filmet készíteniük a résztvevőknek - mindenfajta megkötés nélkül.) Volt magyar résztvevői is: Simonyi Balázs, akinek filmje - a többivel együtt - rövidesen látható lesz a Daazo-n. S ha már ennyi szó esett a törökökről, a Nisimazine ezúttal a törökországi tagszervezetet mutatja be, köztük a szívünknek oly kedves Esra Demirkant, aki egyben a NM Board jelenlegi elnöke is.

Jó szórakozást, letölthető pdf itt!

Dübörög a NisiMazine Torinóban!

2007.12.01. 12:24 | frenkslogan | Szólj hozzá!

Már a negyedik számnál jár a kiadvány. A NisiMazine elmúlt három száma bővelkedik az igényes irásokban. A filmkritikák mellett rengeteg portrét is találhattok.

Olvass Nisi Masát: Nisimazine

2007.11.29. 00:35 | hasitottfa | Szólj hozzá!

Címkék: fliegauf torino nisimazine

A Nisi Masa-hálózat egyik legújabb projektje a Nisimazine néven futó kiadvány, amely rangos európai fesztiválokról készít képes beszámolókat.

A kiadvány a 2006-os Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be, s sikerét mutatja, hogy idén a folytatás is elkészült, amely naprakész infókat, kritikákat, kisszíneseket, portrékat közölt a Cote d'Azurről. 

2007-ben azonban már nem csak Cannes-ban jelenik meg a Nisimazine; a most futó torinói filmfesztiválról is tudósít, s a tervek között szerepel például Helsinki és Berlin meghódítása is.

A torinói Nisimazine első száma is színesre sikerült: magyar vonatkozás is van, Fliegauf Benedek igyekszik meggyőzni a riportert, hogy a Tejút című ambient filmjével remekművet alkotott - döbbenet, de megint sikerült neki. Emellett olvashatunk Lynch-ről,  Michael Moore-t a nagy leleplező is leleplezésre kerül, és a változatosságot bizonyítja, hogy nagy kedvencünkről, Peter Falkról egy szép hosszú portré  került még az első számba, amelyből kiderül: nem csak a Colombo miatt szerethetjük őt.

A Nisimazine Torino első száma pdf-ben innen letölthető.

Jelentkezz olaszországi audiovizuális workshopra!

2007.11.22. 18:17 | frenkslogan | Szólj hozzá!

Címkék: workshop felhívás jelentkezés

A neves olasz zeneszerző, Vadeco által tartott workshopra bárki jelentkezhet aki 18 és 35 év közötti, érdekli a filmkészítés, hangmérnöki ismeretek, zene. A workshop mind elméleti, mind gyakorlati szinten átfogó ismereteket nyújt a vizuális tartalmakban, illetve azok szerves részeként megtalálható audió tartalmakról. A workshop olasz nyelvű, Potenza városában Olaszországban, 2007 december 10-15-ig kerül megrtendezésre.

A jelentkezési határidő: 2007 november 29.

További információkat a crastibi@gmail.com emailcímen kaphatsz.

A forgatókönyvíró pályázat nyertesei

2007.11.20. 00:44 | frenkslogan | 1 komment

A NISI MASA nemzetközi rövidfilm-forgatókönyvíró pályázat három nyertese:

- At Midnight Everything Stops Here (Franciaország, Just Philippot)

- Little Girl (Belgium, Léo Medard)

- Three Nights to beginning (Finnország, Jarkko Virtanen)


A győztes forgatókönyveket a NISI MASA segítségével filmre vihetik az alkotók. A nemzetközi zsűri idén Kars-ban, Törökországban ült össze, hogy eldöntse: a 24  döntőbe jutott forgatókönyv közül mely három nyerheti el a hálózat támogatását.

Emellett a legjobb 10 forgatókönyv írója résztvehet egy a NISI MASA által szervezett forgatókönyíró workshop-on 2008-ban, a Clermont Ferrand-i rövidfilm-fesztivál keretein belül. Köztük van Záhonyi-Ábel Dávid "A körbejáró" című magyar döntőse is.

Gratulálunk!

NisiMazine - 2007 November

2007.11.17. 02:32 | frenkslogan | Szólj hozzá!

Címkék: forgatókönyv nisimazine franti script pitch

Megjelent a NisiMazine novemberi, harmadik száma. Fókuszban a NisiMasa olasz szervezete a "Franti". De ami talán még fontosabb, hogy hosszan olvashattok a forgatókönyvírás rejtelmeiről, valamint a jó script pitch-hez is találtok tanácsokat. A szám pdf-ben letölthető innen.

Európai Fiatal Filmesek Fóruma - Jelentkezés

2007.11.16. 11:08 | frenkslogan | Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál workshop felhívás jelentkezés

Az International Screenwriter’s Festival (http://scenarioaulongcourt.com) idén először szervezi meg az Európai Fiatal Filmesek Fórumára keresztelt workshop-sorozatot. A filmkészítői, forgatókönyírói műhelymunka Bourges-ban, Franciaországban lesz. A "The Borders" téma köré szervezett workshopon 2007 Decemberétől 2008 márciusáig tehát 18 európai fiatal oszthatja meg gondolatai egymással a filmkészítés eszköztárát használva. A résztvevők a filmes munka után meghívást kapnak a márciusban zajló Screenwriter's Festivál-ra, ahol további, különböző workshopokon vehetnek részt.

Részletes információkat a crastibi@gmail.com email címen kérhetsz!